Våra föreläsare – Jag är här
41484
post-template-default,single,single-post,postid-41484,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Våra föreläsare

Våra föreläsare

Vi erbjuder föreläsningar och workshops för vuxna och unga vuxna. Vi tar även fram skräddarsydda upplägg formade efter era behov. Vi medverkar också gärna i panelsamtal. Hör av er på info@jagarhar.se.

 

Foto: Jonatan Fernström

Mina Dennert (grundare) är journalist med erfarenhet från tv och radio. Hon har också en masterutbildning i företagsekonomi med inriktning på entreprenörskap. Mina har startat och drivit flera sajter och communities, samt arbetat som kommunikatör, copywriter och creative director. Mina är också författare.

Mina har tidigare startat demokrati- och integrationsfrämjande projekt bland annat med arbetet i Drömförmedlingen. Samt bloggat om identitet- och integrationsfrågor under We Shall Overcome. Enligt Mina ska det vara enkelt och lätt att göra rätt. Historien har lärt oss att det räcker att göra lite om vi är tillräckligt många. Och om vi vägrar låta oss tystas.

 

Foto: Privat

Görel Envall är socionom med lång erfarenhet av socialt arbete med utsatta grupper, såväl operativt som strategiskt. Hon har bland annat arbetat med våld i nära relationer, socioekonomiskt utsatta barn och med att förebygga sexuell och psykisk ohälsa bland unga. Hon har vidareutbildningar i sexologi och genusvetenskap och har arbetat ideellt inom RFSL och RFSU.

Görels engagemang i #jagärhär grundar sig i önskan om ett samhälle där alla får plats och där människor väljer att tro gott om varandra.

 

Foto: Privat

Karin Berg är gymnasielärare i svenska, religion och media, samhälle och kommunikation. Hon har länge engagerat sig i att utveckla elevernas källkritiska förmåga inte minst när det kommer till digitala filterbubblor, sociala medier och viralgranskning, men också genom att sätta källkritiken i ett historiskt sammanhang. Karin har tidigare arbetat med opinionsbildning i skolfrågor gällande alla elevers rätt till likvärdig utbildning.

Karins engagemang i #jagärhär grundar sig i en önskan om att låta nätet vara den demokratiska plattform den skulle kunna vara. Där alla röster får plats och där människors möten får kunskapen, toleransen och förståelsen för varandra att växa.

 

Foto: Kristina Alexandersson

Jacob Möllstam är låg- och mellanstadielärare och utvecklingsledare med fokus på att stärka elevers digitala kompetens. Han har bland annat vunnit Webbstjärnan, kommit på andra plats i lärarpriset Guldäpplet och utsetts till Årets Skolpunkare 2015. Jacob har också ingått i olika referensgrupper på uppdrag av Skolverket för att ta fram de nationella IT-strategierna för skolan och har arbetat med Digitaliseringskommissionens parallella arbetsgrupp med skolelever – Lilla Kommissionen.

Inom #jagärhär tar Jacob samma kunskap och engagemang vidare till en ny målgrupp och ett nytt sammanhang – arbetet med att skapa dialog vuxna emellan, fri från hat och hot.

 

Foto: Jörgen Appelgren

Mattias Lahti Davidsson arbetar som facklig rådgivare. Han är utbildad journalist med mer än 20 års reportererfarenhet. Främst har Mattias skrivit om arbetsmiljö, arbetsrätt och fackliga frågor.

Engagemanget i #jagärhär bottnar för Mattias del i insikten att hat, hot och hån skrämmer människor från att delta i det offentliga samtalet. Näthatet hotar på så vis yttrandefriheten och måste därför bemötas. Under sin tid i #jagärhär har Mattias själv utvecklats och sett andra stärkas i sitt mod och ställningstagande för en inkluderande nätkultur.