Anlita oss – Jag är här
41355
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-41355,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Anlita oss

Vi på #jagärhär kommer gärna till din organisation för att berätta om vårt arbete för ett demokratiskt och inkluderande samhälle utan diskriminering, näthat och faktaresistens. 

Vi kan ge er konkreta verktyg för hur man kan arbeta praktiskt med följande områden:

 

Demokrati, propaganda och källkritik

En föreläsning för vuxna som reder ut begrepp som demokrati, yttrandefrihet, faktaresistens, propaganda, fake news, pressetiska regler, nyheter och alternativa medier, algoritmer och filterbubblor: Vilka är aktörerna. Vilka sysslar med detta och varför?

Föreläsningen går ut på att få en djupare förståelse för och kunskap om hur vårt samhälle styrs, skillnaden på åsikter, fakta, näthat, propaganda och journalistik, samt vikten av källkritik och faktagranskning. Allt med aktuella exempel från sociala medier.

Syftet är att stärka de medverkande i att se sin egen roll i vår demokrati och möjligheten att själva påverka sin omgivning.

 

Civilkurage

Den här föreläsningen riktar sig främst mot gymnasieungdomar och handlar om yttrandefrihet, mänskliga rättigheter, rasism, mobbning och hur vi beter oss mot varandra; när vi ses i verkligheten och online. Här lägger vi fokus på rättigheter och skyldigheter som det är bra att ungdomarna känner till. Samt hur man själv kan påverka sin egen och vår gemensamma framtid. 

Vi bygger även efterföljande workshops kring vad skolan eller klassen vill prata om. Det kan vara fokus på t.ex. mobbning, näthat, genus eller rasism.

 

Schysstare val

Under valåret 2018 erbjuder vi en demokratiföreläsning som ska hjälpa de grupper som inte röstar att se sin egen roll och ge dem alternativ till missnöje.

Det handlar om att lyfta tystade röster genom att ge människor verktyg att orientera sig i hur media och nyhetsrapportering fungerar, samt grundläggande samhällskunskapsfrågor. Idag kan alla kalla sig publicister, vilket har både negativa konsekvenser som propaganda och vikten av källkritik. Men det ger samtidigt nya möjligheter; I den här föreläsningen lär du dig om hur når du själv genom bruset och gör din röst hörd!

 

“Den 21 mars arrangerade Stockholmia – forskning och förlag ett samtal om civilkurage på Bio Rio i Stockholm. I panelen deltog Mina Dennert med sina erfarenheter från #jagärhär som ett fantastiskt exempel på hur man kan konkretisera civilkurage. #jagärhär’s viktiga arbete och Mina Dennerts varma engagemang kan inte annat än inspirera till handling!”

 

Ernesto Garzón
Marknadsansvarig, Stockholmia – forskning och förlag

“En föreläsning med #jagärhär blandar kunskap, erfarenhet och känsla så att du går därifrån berörd och med nya insikter och inspiration. 

Genom att lyssna på och prata med #jagärhär fick vi nya insikter om var gränser för det demokratiska samtalet på nätet ska dras och hur vi kan dra dem.

Anlita #jagärhär för att få kunskap om näthatet och dess konsekvenser, vad hat och hot på nätet kan göra med människor och hur alla kan bidra till en bättre ton och ett demokratiskt samtal.”

 

Frida Leander
Presskommunikatör, MALMÖ STAD

“#jagärhär’s föreläsning på Mediagymnasiet i Nacka Strand hjälpte eleverna att se sin egen roll  i det vardagliga. Vad de själva kan göra och vad de själva kan bli utsatta för.

Mina drog både historiska och nutida paralleller, där den komplexa kärnan av respekt mot individen gjordes begriplig och till en personlig sak mellan eleverna. 

Jag rekommenderar varmt #jagärhär som föreläsare på skolor och gymnasium.” 

 

Ewa Maria Myhrlin
Gymnasielärare, Mediagymnasiet i Nacka

Vi erbjuder föreläsningar och workshops för vuxna och unga vuxna. Vi tar även fram skräddarsydda upplägg formade efter era behov.

Vi medverkar också gärna i panelsamtal. Hör av er på info@jagarhar.se.

Vill du boka en föreläsning eller ett panelsamtal?