Anlita oss – Jag är här
41355
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-41355,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Anlita oss

Vi på #jagärhär kommer gärna till din organisation för att berätta om vårt arbete för ett demokratiskt och jämställt samhälle.

Detta gör vi för att sprida ordet om civilkurage samtidigt som vi även vill inspirera fler till att arbeta för ett inkluderande samhälle utan diskriminering, näthat och faktaresistens.

Vi kan ge er konkreta verktyg för hur man kan arbeta praktiskt med följande områden:

 

 

Civilkurage

Det #jagärhär har lyckats med är att konkretisera en enkel problemlösning som handlar om civilkurage: Att stärka människor i att reagera och stå upp när andra blir utsatta för hat och hot. Ingen ska behöva möta hatet ensam.

Den här föreläsningen handlar om yttrandefrihet, om mänskliga rättigheter, om mobbning och hur man är mot varandra. När man ses och online.

Här lägger vi fokus på vad skolan eller klassen vill prata om. Det kan vara fokus på mobbning, näthat, genus eller rasism.  

 

Journalistik, propaganda och yttrandefrihet

En föreläsning om medielandskapet idag. Hatsidornas spridning har till till syfte att urholka förtroendet för de etablerade mediekanalerna. Därför är det viktigt att folk känner till begrepp som pressetik, redaktör, ansvarig utgivare, att etablerade mediekanaler faktagranskar materialet innan det publiceras. Och att man vet om att det finns “Trollfabriker”. Sidor som registreras som “alternativa media” för att syssla med smutskastning och skrämselpropaganda.

 

Om näthat för forumägare

Sociala media och diskussionsforum är fantastiska för att nå ut och interagera så länge du lyckas hålla trollen borta. Det räcker med ett fåtal användare vars syfte är att sabotera för att lyckas förvränga ditt budskap och ge dina besökare en felaktig bild av det du står för och vill förmedla. #jagärhär hjälper dig att ta kontroll över vad som händer i dina kommentarstrådar.

“Den 21 mars arrangerade Stockholmia – forskning och förlag ett samtal om civilkurage på Bio Rio i Stockholm. I panelen deltog Mina Dennert med sina erfarenheter från #jagärhär som ett fantastiskt exempel på hur man kan konkretisera civilkurage. #jagärhär’s viktiga arbete och Mina Dennerts varma engagemang kan inte annat än inspirera till handling!”

 

Ernesto Garzón
Marknadsansvarig, Stockholmia – forskning och förlag

“En föreläsning med #jagärhär blandar kunskap, erfarenhet och känsla så att du går därifrån berörd och med nya insikter och inspiration. 

Genom att lyssna på och prata med #jagärhär fick vi nya insikter om var gränser för det demokratiska samtalet på nätet ska dras och hur vi kan dra dem.

Anlita #jagärhär för att få kunskap om näthatet och dess konsekvenser, vad hat och hot på nätet kan göra med människor och hur alla kan bidra till en bättre ton och ett demokratiskt samtal.”

 

Frida Leander
Presskommunikatör, MALMÖ STAD

“#jagärhär’s föreläsning på Mediagymnasiet i Nacka Strand hjälpte eleverna att se sin egen roll  i det vardagliga. Vad de själva kan göra och vad de själva kan bli utsatta för.

Mina drog både historiska och nutida paralleller, där den komplexa kärnan av respekt mot individen gjordes begriplig och till en personlig sak mellan eleverna. 

Jag rekommenderar varmt #jagärhär som föreläsare på skolor och gymnasium.” 

 

Ewa Maria Myhrlin
Gymnasielärare, Mediagymnasiet i Nacka

Vi erbjuder föreläsningar och workshops för vuxna och unga vuxna. Vi tar även fram skräddarsydda upplägg formade efter era behov.

Vi medverkar också gärna i panelsamtal. Hör av er på info@jagarhar.se.

Vill du boka en föreläsning eller ett panelsamtal?