Om oss – Jag är här
41253
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-41253,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Om oss

#jagärhär tar avstamp i den demokratiska frågeställningen om vem som har möjlighet att uttrycka sig på nätet. Kampen om yttrandefriheten mot näthatet hänger ihop med begrepp som klickomani, propaganda och alternativa fakta.

 

Det #jagärhär har lyckats med är att konkretisera en enkel problemlösning som handlar om civilkurage: Att stärka människor i att reagera och stå upp när andra bli utsatta för hat och hot.

Att stoppa polariseringen och genom att ta den politiska diskussionen på ett sakligt sätt.

Samt att hindra spridning av desinformation genom att hjälpa andra med källor till faktagranskad information.

 

Vi tror på det goda samtalet som metod för en rad samhällsförändringar.

 

Vi är ute efter en attitydförändring. Dels riktad mot allmänheten, som vi arbetar nu i kommentarsfälten, men vi vill även se till att sociala medieplattformar och ansvariga myndigheter arbetar bättre och mer effektivt kring de här frågorna.

 

Vi bedriver även förändringsarbete genom kampanjer, föreläsningar, debatter samt medverkan i olika beslutsfattande sammanhang

 

I första hand riktar vi våra verksamheter online och våra föreläsningar, till den vuxna röstande befolkningen. Som vi når genom fackföreningar, högskolor och universitet, kommun och landsting.

 

I andra hand riktar vi oss mot unga vuxna. Det vill säga ungdomar i gymnasieåldern som vi når genom skolor och fritidsföreningar.

 

Mer om föreningen

Verksamhetsberättelsen för 2017

Verksamhetsberättelsen #jagärhär 2018

 

På grund av att vi arbetar med att motverka desinformation och propaganda sprids en stor mängd felaktiga påståenden om #jagärhär. Några är missförstånd, men de flesta medvetna lögner.

Vi har sammanställt en lista på några av de vanligaste felaktigheterna HÄR!

#jagärhär vann Rättviseförmedlingens Rättvisepris 2016, Årets Samhällsaktör 2016, Faktumgalans pris för Årets integration 2016 samt Årets initiativ 2017. Grundare Mina Dennert vann även Milledagens pris 2017 och 2017 års Anna Lindh-pris.
De sista bilderna på rockbandet Kent auktionerades ut för att stödja #jagärhär.

KENT

Våra frågor

  • Demokrati och yttrandefrihet
  • Verka för inkludering, lyfta tystade röster
  • Motverka de godas tystnad genom civilkurage och mod
  • Motverka polarisering / filterbubblor / faktaresistens / propaganda
  • Motverka hat / hot / rasism / sexism / homofobi / funkofobi
Har du frågor? Vill du boka en föreläsning, panelsamtal eller är du journalist?