Om oss – Jag är här
41253
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-41253,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Om oss

#jagärhär tar avstamp i den demokratiska frågeställningen om vem som har möjlighet att uttrycka sig på nätet. Kampen om yttrandefriheten mot näthatet hänger ihop med begrepp som klickomani, filterbubblor och alternativa fakta.

 

Det #jagärhär har lyckats med är att konkretisera en enkel problemlösning som handlar om civilkurage: Att stärka människor i att reagera och stå upp när andra bli utsatta för hat och hot.

Att stoppa polariseringen och genom att ta den politiska diskussionen på ett sakligt sätt.

Samt att hindra spridning av desinformation genom att hjälpa andra med källor till faktagranskad information.

 

Vi tror på det goda samtalet som metod för en rad samhällsförändringar.

 

Vi är ute efter en attitydförändring. Dels riktad mot allmänheten, som vi arbetar nu i kommentarsfälten, men vi vill även se till att sociala medieplattformar och ansvariga myndigheter arbetar bättre och mer effektivt kring de här frågorna.

 

Vi bedriver förändringsarbetet genom artiklar, föreläsningar, debatter, utredningar, samt medverkan i olika beslutsfattande sammanhang.

 

I första hand riktar vi våra verksamheter online och våra föreläsningar, till den vuxna röstande befolkningen. Som vi når genom fackföreningar, högskolor och universitet, kommun och landsting.

 

I andra hand riktar vi oss mot unga vuxna. Det vill säga ungdomar i gymnasieåldern som vi når genom skolor och fritidsföreningar.

 

Mer om föreningen

#jagärhär vann Rättviseförmedlingens Rättvisepris 2016, Årets Samhällsaktör 2016, Faktumgalans pris för Årets integration 2016. Grundare Mina Dennert vann även Milledagens pris 2017 och 2017 års Anna Lindh-pris.
De sista bilderna på rockbandet Kent auktionerades ut för att stödja #jagärhär.

KENT

Våra frågor

  • Civilkurage och mod
  • Yttrandefrihet och demokrati
  • Verka för det goda samtalet
  • Motverka de godas tystnad
  • Motverka hat / hot / rasism / sexism / homofobi / funkofobi
  • Motverka polarisering / filterbubblor / faktaresistens / näthat
Har du frågor? Vill du boka en föreläsning, panelsamtal eller är du journalist?