POLICY FÖR MEDLEMSKAP I FB-GRUPPEN – Jag är här
42406
post-template-default,single,single-post,postid-42406,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

POLICY FÖR MEDLEMSKAP I FB-GRUPPEN

Facebookgruppen #jagärhär är en aktionsgrupp mot näthat. Denna policy för medlemskap har tagits fram för att beskriva konsekvenser om du inte följer de syften, regler och metoder som du finner i beskrivningen av gruppen samt i det fastnålade inlägget.

VEM KAN BLI FB-MEDLEM I #JAGÄRHÄR? Du kan bli medlem om du ställer upp på gruppens syfte, regler och metoder. Utöver detta har du självklart en trovärdig offentlig profil på Facebook samt en historik på sociala medier fri från näthat. Som medlem i #jagärhär håller du god ton i samtal med och om andra.

VAD ÄR NÄTHAT? Rasism, främlingsfientlighet, antisemitism, islamofobi, sexism, homofobi, funkofobi osv. Samt förtal, grova förolämpningar, hets mot folkgrupp, hot eller uppmaningar till våld.

GRUNDER FÖR ATT NEKA MEDLEMSKAP:
– Att du inte uppfyller kriterierna ovan.
– Att du utger dig för att vara någon du inte är.
– Att du sprider desinformation eller stöttar grupper/sidor som sprider desinformation.
– Att din profil inte innehåller tillräcklig information för att trovärdigheten ska kunna bedömas. (Om du har hög sekretess men ändå vill bli medlem, kontakta #jagärhär’s admin).

GRUNDER FÖR UTESLUTNING:
– Att du stör verksamheten genom angrepp på gruppen eller gruppens medlemmar (t ex hänger ut eller baktalar gruppen eller gruppens medlemmar).
– Att du agerar illa i kommentarsfält (externa eller interna) och använder dig av hatiskt, hånfullt eller hotfullt språkbruk.
– Att du delar och sprider hat, rasism, sexism, homofobi etc.
– Att du bråkar, klagar och attackerar andra i interna kommentarsfält på gruppsidan eller på pm.
– Att du sprider andra medlemmars aktivitet utanför gruppen utan tillåtelse från medlemmen. Detta för att medlemmar ska känna sig trygga med att uttrycka sig och ta initiativ inom gruppen.

SYNPUNKTER OCH FÖRSLAG: Vi är intresserade av dina tankar om hur vi kan bli bättre. De är värdefulla för oss alla och välkomnas på föreningens mejl. (se Om oss)